Rughouding en bewegen

Trainer:Marianne
Marianne Bouwman

Lestijden:
Do. 09:15-10:00 (Barghse Huus/Welcom)

Contributie:
1 uur per week € 10,- per maand

Locatie:
Barghse Huus
Willem van den Berghstraat 1
7041 CW  ‘s-Heerenberg


Rughouding en bewegen

Deze les duurt drie kwartier. Speciaal voor mensen die niet zo gemakkelijk bewegen vanwege lichamelijke klachten (vaak de rug) is deze les geschikt.

Er wordt niet gesprongen en geen snelle draaibewegingen gemaakt. De les bestaat onder andere uit rekoefeningen, die je lichaam weer soepeler en sterker maken.


Het doel van Rughouding en bewegen

Het doel is rugpijn/-klachten te verminderen. Veel mensen hebben rugklachten. Dit kan bijvoorbeeld komen door het soort werk dat je doet, doordat je ouder wordt, door een hernia, maar ook bijvoorbeeld door een verkeerde houding. Tijdens deze les werken we aan je houding en het verstevigen van je rug- en buikspieren.


Over Marianne

Ik ben Marianne Bouwman, woonachtig in ’s-Heerenberg. Ben getrouwd en heb 2 kinderen. Zelf sport ik bijna mijn hele leven al. Een leven zonder sport kan ik mij niet voorstellen. Als klein meisje heb ik geturnd. Daarna heb ik heel lang gedanst op wedstrijdniveau (stijldansen). Later heb ik nog gedanst en opgetreden met een selectiegroep jazzballet. Ook heb ik nog anderhalf jaar intensief paardrijlessen gevolgd. Verder ben ik veel in de sportschool. Met name de groepslessen vind ik leuk, omdat muziek daar een grote rol in speelt.

Ongeveer 15 jaar geleden ben ik zelf gaan lesgeven. Op de sportschool waar ik destijds trainde zochten ze een sportinstructrice voor de Bodypump les van Les Mills.  Zo is het allemaal begonnen. Uiteindelijk heb ik cursussen gevolgd om bodypump, steps, spinning en power yoga te kunnen geven. Daarnaast heb ik ook mijn aerobic A diploma gehaald.

Naast sportinstructrice ben ik voedingscoach/gewichtsconsulent.  Ik ben in het bezit van het diploma voedingsleer/gewichtsconsulent. Sinds 1 november 2017 sta ik ingeschreven bij Kamer van Koophandel onder de naam BodyPlus. Als ZZP-er coach ik mensen naar een gezonde eet-/leefstijl. Zo combineer ik mijn kennis op het gebied van sport en gezonde voeding. Wil je hierover meer informatie, ga dan naar mijn website www.bodyplusonline.info.

In de afgelopen 15 jaar heb ik bij verschillende sportscholen lesgegeven. Momenteel geef ik les bij Sport-4-You. Ik geef daar de High Pump, Callanetics (spierversterkende oefeningen) en een low impact-callanetics (m.n. rug- en houding).