High Pump en Callanetics

Na jaren samengewerkt te hebben met Marianne Bouwman geeft de vereniging geen lessen meer in High Pump en Callanetics . Marianne verzorgt deze lessen nu zelf. Op de website van Marianne is meer informatie te vinden over de lessen.

Marianne heeft lange tijd de lessen verzorcht voor onze vereniging. De samenwerking verliep altijd zonder problemen. Marianne geeft persoonlijke aandacht en weet iedereen erbij te betrekken.

We adviseren u de lessen van Marianne en wensen u veel plezier bij haar High Pump en Callanetics lessen.

Marianne Bouwman, lerares callanetics en highpump
Marianne Bouwman

High pump

In deze les train je met opzwepende muziek al je spieren. Er wordt gebruik gemaakt van een stang en gewichten. Het leuke van deze les is dat je het zo zwaar kunt maken als je zelf wilt. Het is echter niet te vergelijken met bodybuilding. We trainen hier met name het spieruithoudingsvermogen. In een uur tijd train je de belangrijkste spiergroepen.

Het doel is om je lichaam sterk en soepel te houden. Al vanaf je 25e levensjaar gaat je lichaam verouderen. Als je traint met gewichten vertraag je het verouderingsproces door je spiermassa op peil te houden of nog sterker te maken.

Callanetics

In deze les train je naast de grote spiergroepen ook de kleine spiergroepen. Je maakt hierbij gebruik van hand- of enkelgewichtjes, dynaband of stang met gewichten. Het verschil met de High Pump is dat je met minder gewicht traint. Ook de warming up is anders. De les begint namelijk met ongeveer 10 minuten vlot bewegen op muziek.