High Pump

Trainer:Marianne Bouwman, sport-4you, callanetics en highpump
Marianne Bouwman

Lestijden:
Ma. 19:15 – 20:15
Wo. 19:30 – 20:30

Contributie:
1 uur per week  € 18,- per maand
2 uur per week  € 25,- per maand


In deze les train je op opzwepende muziek al je spieren. Er wordt gebruik gemaakt van een stang en gewichten. Het leuke van deze les is dat je het zo zwaar kunt maken als je zelf wilt. Het is echter niet te vergelijken met bodybuilding. We trainen hier met name het spieruithoudingsvermogen. In een uur tijd train je de belangrijkste spiergroepen.

Doel is: je lichaam sterk en soepel te houden. Al vanaf je 25e levensjaar gaat je lichaam verouderen. Als je traint met gewichten vertraag je het verouderingsproces door je spiermassa op peil te houden of nog sterker te maken.


Over Marianne

Ik ben Marianne Bouwman, woonachtig in ’s-Heerenberg. Ben getrouwd en heb 2 kinderen. Zelf sport ik bijna mijn hele leven al. Een leven zonder sport kan ik mij niet voorstellen. Als klein meisje heb ik geturnd. Daarna heb ik heel lang gedanst op wedstrijdniveau (stijldansen). Later heb ik nog gedanst en opgetreden met een selectiegroep jazzballet. Ook heb ik nog anderhalf jaar intensief paardrijlessen gevolgd. Verder ben ik veel in de sportschool. Met name de groepslessen vind ik leuk, omdat muziek daar een grote rol in speelt.

Ongeveer 15 jaar geleden ben ik zelf gaan lesgeven. Op de sportschool waar ik destijds trainde zochten ze een sportinstructrice voor de Bodypump les van Les Mills.  Zo is het allemaal begonnen. Uiteindelijk heb ik cursussen gevolgd om bodypump, steps, spinning en power yoga te kunnen geven. Daarnaast heb ik ook mijn aerobic A diploma gehaald.

Naast sportinstructrice ben ik voedingscoach/gewichtsconsulent.  Ik ben in het bezit van het diploma voedingsleer/gewichtsconsulent. Sinds 1 november 2017 sta ik ingeschreven bij Kamer van Koophandel onder de naam BodyPlus. Als ZZP-er coach ik mensen naar een gezonde eet-/leefstijl. Zo combineer ik mijn kennis op het gebied van sport en gezonde voeding. Wil je hierover meer informatie, ga dan naar mijn website www.bodyplusonline.info.

In de afgelopen 15 jaar heb ik bij verschillende sportscholen lesgegeven. Momenteel geef ik les bij Sport-4-You. Ik geef daar de High Pump, Callanetics (spierversterkende oefeningen) en een low impact-callanetics (m.n. rug- en houding).