Karate

Lestijden:
Do 19.00-20.00

Contributie:
1 uur per week
Junioren (tot 12 jaar) € 13,- per maand
Jeugd (12 t/m 17 jaar) € 15,- per maand
Senioren (18+ jaar) € 18,- per maand

 


Karate bij Sport-4-You
Bij Sport-4-You worden vakkundige karatelessen met respect gegeven in kyokushin (full-contact) karate door Sensei Ronnie Veugelink.


Aanbieding
Graag willen wij u, uw zoon en/of dochter gratis 3 kennismakingslessen aanbieden. Na 3 gratis kennismakingslessen kunt u zonder verplichtingen gewoon stoppen of u gaat verder en wordt lid bij Sport-4-You. Wilt u verder met karate lever dan het inschrijfformulier in


Over Karate
Het woord ‘Karate’ is een samentrekking van ‘Kara’ (leeg) en ‘Te’ (hand). Karate betekent dus letterlijk vertaald ‘lege hand’. Met leert alle spieren van het lichaam te beheersen en te controleren. Het is een uitstekende manier om zowel lichamelijk als geestelijk in conditie te blijven. Het meest elementaire van karate is snelheid, reactie en doorzicht. Een combinatie van deze 3 factoren kan men slechts bereiken door veel te oefenen. Karate kan vanuit drie doelstellingen worden beoefend. Als kunst van lichaamsbeweging, als sport of als zelfverdediging. Wij volgen de Kyokushinkai-way van Sosai Masutatasu Oyama.

Het doel van Karate
Karate bestaat erin te vechten zonder wapens door alle natuurlijke lichaamsdelen te gebruiken zoals: handen, ellebogen, voeten knieën en zelfs het hoofd. Men onderscheidt het stoten, trappen en de verschillende manieren om de aanval te blokkeren of te ontwijken. Tijdens de oefeningen die volgens een bepaald schema gegeven worden, zijn de bewegingen gepland, zodat de karateka weet welke aanvals- of verdedigingshouding hij/zij moet aannemen.

Traditie en begrippen
Kyokushinkai is een volwaardige karate stijl waarin de onderdelen kihon, kumite, kata en tameshiwari, alle verplichte onderdelen bij examens zijn. Kyoku betekent het uiterste. Dit betekent dat je het maximale uit elke situatie wil halen door door te zetten en je geheel te geven om zo tot het uiterste te gaan voor dat wat je wilt bereiken. Shin betekent de waarheid. Dit betekent dat je alleen met een ijzeren discipline en juiste mentaliteit dit kan bereiken. Je zal zonder protesteren de realiteit tegemoet moeten treden en wanneer je dit kunt opbrengen, sterkt dit je in je zelfvertrouwen. Kai betekent samenwerken. Dit staat voor het samenwerken met elkaar in de juiste verhouding en altijd met het nodige respect naar elkaar toe.

Graduatiesysteem Karate
De opbouw van de banden is te zien in de volgende tabellen. De linker tabel is de graduatie voor junioren. De rechter tabel is de graduatie voor senioren.

graduatie karate