Karate

Bij Sport-4-You worden vakkundige karatelessen met respect gegeven in kyokushin (full-contact) karate door Sensei Ronny Veugelink. De lessen kunnen gevolgd worden vanaf de leeftijd van 6 jaar. Ook volwassennen kunnen de lessen volgen.

Lestijden

Do 18.00-19.00
Do 19:00-19:30 extra tijd in overleg met docent

Contributie

1 uur per week
Junioren (tot 12 jaar) € 13,- per maand
Jeugd (12 t/m 17 jaar) € 15,- per maand
Senioren (18+ jaar) € 18,- per maand

Trainer

Sensei Ronny Veugelink

Locatie

Karatelessen worden gegeven bij Jeugdgebouw,
Pastoor van Sonsbeeckstraat 26, 7039AJ Stokkum

Ronny Veugelink docent karate

Aanbieding

Graag willen wij gratis 3 kennismakingslessen aanbieden. Na 3 gratis karatelessen kunt u zonder verplichtingen gewoon stoppen of u gaat verder en wordt lid bij Sport-4-You. Wilt u verder met karate lever dan het inschrijfformulier in.


Wat is Karate

Het woord ‘Karate’ is een samentrekking van ‘Kara’ (leeg) en ‘Te’ (hand). Karate betekent dus letterlijk vertaald ‘lege hand’. Met leert alle spieren van het lichaam te beheersen en te controleren. Het is een uitstekende manier om zowel lichamelijk als geestelijk in conditie te blijven. Het meest belangrijke van karate is snelheid, reactie en doorzicht. Een combinatie van deze 3 factoren kan men slechts bereiken door veel te oefenen. Karate kan vanuit drie doelstellingen worden beoefend. Als kunst van lichaamsbeweging, als sport of als zelfverdediging. Wij volgen de Kyokushinkai-way van Sosai Masutatasu Oyama.

Het doel van Karate

Karate bestaat erin te vechten zonder wapens door alle natuurlijke lichaamsdelen te gebruiken zoals: handen, ellebogen, voeten knieën en zelfs het hoofd. Men onderscheidt het stoten, trappen en de verschillende manieren om de aanval te blokkeren of te ontwijken. Tijdens de oefeningen die volgens een bepaald schema gegeven worden, zijn de bewegingen gepland, zodat de karateka weet welke aanvals- of verdedigingshouding hij/zij moet aannemen.

Banden van Karate

De opbouw van de banden is hieronder te zien . De banden geven de ervaring aan. Voor het behalen van een nieuwe band zal er een examen tijdens de karatelessen gedaan moeten worden. De ervaring is te zien vanaf links naar rechts. Eerst worden er Kyu’s verdiend (bovenste rij). Vanaf zwarte band worden Dannen verdiend.(onderste rij)

karate banden, de banden kunnen veridend worden in de Karatelessen

Karate traditie en begrippen

Kyokushinkai is een volwaardige karate stijl waarin de onderdelen kihon, kumite, kata en tameshiwari, alle verplichte onderdelen bij examens zijn. Kyoku betekent het uiterste. Dit betekent dat je het maximale uit elke situatie wil halen door door te zetten en je geheel te geven om zo tot het uiterste te gaan voor dat wat je wilt bereiken. Shin betekent de waarheid. Dit betekent dat je alleen met een ijzeren discipline en juiste mentaliteit dit kan bereiken. Je zal zonder protesteren de realiteit tegemoet moeten treden en wanneer je dit kunt opbrengen, sterkt dit je in je zelfvertrouwen. Kai betekent samenwerken. Dit staat voor het samenwerken met elkaar in de juiste verhouding en altijd met het nodige respect naar elkaar toe.

Uitgebreide informatie en geschiedenis over karate is te vinden op wikipedia.